عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه قیمت تمام شده انرژی خورشیدی در مقایسه با گاز طبیعی بخش خانگی با چشم انداز بالا بردن بهره وری انرژی
قسمتی از متن پایان نامه :
2-4-1- طبقه بندی هزینهها براساس رفتار هزینه
در این نوع طبقه بندی موضوع از این می باشد که هزینهها پیش روی تغییرات تولید چه رفتاری از خود نشان میدهد.
الف) هزینههای ثابت :
هزینههای ثابت هزینههایی هستند که بدون در نظر داشتن تغییرات حجم تولید در دامنه معین از تولید (دامنه مربوط) بدون تغییر هستند مانند هزینه استهلاک (روش خط مستقیم) هزینه بیمه ، هزینه اجاره ، عوارض و… هزینه ثابت در یک دامنه مربوط ثابت می باشد اما تغییرات حجم تولید هزینههای ثابت در دامنههای مختلف، تغییر میبایستی هزینههای ثابت در سطح تولید در یک دامنه مربوط هر اندازه تولید بیشتر باشد هزینه ثابت هر واحد کمتر خواهد بود. هزینه ثابت هر واحد برابر می باشد با هزینه ثابت تقسیم بر اندازه تولید.
ب)هزینههای متغیر :
هزینههای متغیر هزینههایی هستند که با در نظر داشتن متغیر در سطح تولید این گونه هزینهها نیز متغیر مییابند هزینههای متغیر در سطح کل تولید متغیر اما در سطح هر واحد ثابت می باشد. طبقه بندی هزینهها برحسب رفتار هزینهها به چگونگی واکنش هزینهها در برابر تغییر در سطح فعالیت تصریح دارد به اظهار دیگر مقصود از رفتار هزینهها مدلی می باشد که براساس آن یک هزینه مشخص نسبت به تغییر در سطح فعالیت واکنش نشان میدهد.
2-4-2- بهای اولیه و بهای تبدیل
بهای اولیه مستقیماً مربوط به تلولید بوده و شامل هزینههای مواد مستقیم و کار مستقیم میباشد بهای تبدیل یا هزینههای تبدیل مربوط به هزینههایی می گردد که مواد مستقیم را به محصول تکمیل شده تبدیل مینماید که شامل هزینه کار مستقیم و هزینههای سربار کارخانه می گردد.
2-4-3- انواع موجودیها در شرکتهای تولیدی
شرکتهای تولیدی دارای سه نوع موجودی به تبیین زیر میباشند :
1ـ موجودی مواد اولیه :
قیمت تمام شده موادی می باشد که در تولید مورد بهره گیری قرار نگرفته و در انبار موجود میباشد.
2ـ موجودی کالای در جریان ساخت :
قیمت تمام شده کالای تکمیل نشده می باشد که شامل مواد مستقیم، کار مستقیم و سربار کارخانه میباشد.
3ـ موجودی کالای ساخته شده :
قیمت تمام شده کالای تکمیل شده می باشد که در انبار موجود میباشد که شامل مواد مستقیم ، کار مستقیم و سربار کارخانه میباشد.
2-4-4- سیستمهای هزینه یابی
نحوه جمع آوری، انباشت و تخصیص هزینههای تولید به محصولات با در نظر داشتن نوع سیستم عملیات تولیدی میتواند مبتنی بر یکی از سیستمهای هزینه یابی و یا ترکیبی از هر دو سیستم هزینهیابی به تبیین زیر میباشد :
- سیستم هزینه یابی سفارش کار
- سیستم هزینهیابی مرحلهای
در شرکتهایی که تولید محصولات طبق مشخصات دریافتی از مشتریان انجام می گردد بکار گیری سیستم هزینه یابی سفارش کار ودر شرکتهایی که تولید محصولات به صورت انبوه و پیوسته صورت میگیرد بکارگیری سیستم هزینهیابی مرحلهای مناسب میباشد. هر دو سیستم هزینهیابی سفارش کار و مرحلهای به سه روش زیر قابل اجرا میباشند.
- هزینهیابی واقعی
- هزینهیابی نرمال
- هزینهیابی استاندارد
در هزینهیابی واقعی، کلیه عوامل تشکیل دهنده قیمت تمام شده محصول شامل هزینههایی می باشد که به گونه واقعی انجام شدهاند اما در هزینهیابی نرمال، از عوامل قیمت تمام شده محصول ، هزینههای مواد مستقیم وکار مستقیم واقعی بوده اما سربار کارخانه بصورت برآورده شده مورد بهره گیری قرار میگیرد. در هزینههای استاندارد با بهره گیری از استانداردهای مواد مستقیم، کار مستقیم و سربار کارخانه قبل از شروع سال مالی ، قیمت تمام شده محصول محاسبه و تعیین می گردد.
2-4-5- هزینههای واقعی سربار کارخانه
هزینههای واقعی سربار کارخانه بصورت روزانه یا دورهای انجام و ثبت می گردد برای کنترل هزینههای سربار کارخانه، در دفتر کل از حساب کنترل سربار کارخانه بهره گیری می گردد حساب کنترل سربار کارخانه دارای معین برای هر نوع عامل هزینه مانند استهلاک ، سوخت و روشنایی میباشد مانده حساب کنترل سرباره کارخانه یابد به جمع مانده معینهای آن مساوی باشد اصولاً در شرکتهای تولیدی برای ثبت هزینههای واقعی سربار کارخانه از کار هزینه سرابر کارخانه بهره گیری میکنند و برای هر دایره (تولیدی و خدماتی) کارت هزینه سربار کارخانه جداگانهای نگهداری می گردد کارت هزینه سربار کارخانه معین حساب کنترل سربار کارخانه میباشد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سؤالات پژوهش:
- آیا قیمت تمام شده انرژی خورشیدی در مقایسه با گازهای طبیعی کمتر می باشد؟
- آیا جایگزینی انرژی خورشیدی با گاز های طبیعی در بخش خانگی مقرون به صرفه می باشد؟